Gekaramelliseerde witlof met romige aardappelpuree en fricandeau

4
20 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de stamppotaardappelen in een diepe pan met water in ca. 10 min. gaar. Giet ze af en stamp ze fijn.
  • 2 Verhit ondertussen de helft van de vloeibare margarine in een hapjespan, voeg de witlof en een beetje water toe. Gaar ze afgedekt op laag vuur 5 min. Bestrooi de witlof met de suiker en een snufje zout en laat de suiker op hoog vuur in ca. 3 min. smelten en lichtbruin kleuren totdat de witlof ook goudbruin is. Schep het regelmatig om.  
  • 3 Meng de crème fraîche en de kruiden door de gestampte aardappelen en breng op smaak met wat zout.
  • 4 Verdeel de fricandeau over de hete borden, leg de gekarameliseerde witlofstruikjes ernaast en serveer de puree erbij.

Gekaramelliseerde witlof met romige aardappelpuree en fricandeau is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Truffelgnocchi met haricots verts, ei en fricandeau
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsfricandeau met romige paprikasaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle vitello tonnato
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept

Sunshine soep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gekaramelliseerde champignons met gegrilde varkensfilets
30 min-
Bekijk recept
Pannenkoekentaart met gekaramelliseerde appel
35 min
Bekijk recept
Stilton met port en gekaramelliseerde peer
20 min- Nagerecht
Bekijk recept