Gegrilde ijsbergsla met tomaten-spekjesdressing

4
25 min-
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bak de spekblokjes in 1 el olie in ca. 10 min. uit op laag vuur. Fruit de ui en knoflook mee tot de ui zacht is. Doe de inhoud in een kom en roer de rest van de olijfolie, de tomaatjes en de olie van de tomaatjes erdoor.
  • 2 Verwijder de loszittende bladeren van de sla. Snijd de krop in parten.
  • 3 Verhit een grillpan. Bestrijk de snijvlakken van de sla met de olie van de dressing in met een kwast. Bestrooi de stukken aan beide zijden met peper en zout. Gril de sla ca. 2 min. aan elke kant. Verdeel over de borden. Roer de azijn door de dressing en lepel deze over de gegrilde sla.

Gegrilde ijsbergsla met tomaten-spekjesdressing is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-tomaatsalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lauwwarme paksoisalade met doperwtjes en spek
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Provençaalse pastasalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tonijncarpaccio met spekjesdressing
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept