Gegratineerde aardappel met zuurkool en pestoroom

4
45 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de aardappelen (met schil) in ruim water met zout in 15-20 min. net gaar. Laat ze in het kookvocht afkoelen.
  • 2 Verhit de olie in een koekenpan. Fruit de ui 1 min. Voeg de zuurkool en de rozijnen toe en smoor 6 min. mee. Meng de suiker en de tomatenpuree erdoor en bak nog 1 min. Voeg de helft van de crème fraîche met de Italiaanse kruiden toe en meng goed. Meng de rest van de crème fraîche met de pesto.
  • 3 Halveer de aardappelen en hol de helften uit met een lepel. Schep het zuurkoolmengsel in de aardappelhelften. Verdeel er het gehakt, de pestoroom en ten slotte de kaas over.
  • 4 Bak de aardappelen 15 min. in de voorverwarmde oven, tot de kaas is gesmolten en begint te kleuren.

Gegratineerde aardappel met zuurkool en pestoroom is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Geroosterde skrei met pestoroom
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forellen gevuld met pestoroom
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met pestoroom
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkool met pestoroom
15 min Bijgerecht
Bekijk recept

Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept