Gebakken sliptong met tjap tjoy
0
sterren op basis van
0
stem(men)
person
4
timer
25 min-
restaurant
Hoofdgerecht
link
Jumbo
print
Ingrediƫnten
300 g Chinese kool
200 g paksoi
1 rode paprika
2 uien
1 kg sliptong
1 snufje zout
60 g bloem
6 el zonnebloemolie
100 g babymaïs
200 ml roerbaksaus oester
1 snufje peper
1 citroen
1 rol keukenpapier
1 vel aluminiumfolie
Bereiding
Snijd de groenten in grove stukken. Dep de vis droog met keukenpapier. Bestrooi de vis met zout naar smaak. Strooi de bloem op een bord. Haal de sliptongen aan beide kanten door de bloem.
Verhit in 1 of 2 ruime koekenpannen 1/3 deel van de olie. Bak de sliptongen in ca. 7 min. aan beide kanten goudbruin en gaar. Houd ze warm op een schaal dat losjes is afgedekt met aluminiumfolie of in een warme oven.
Verhit intussen de resterende olie in een wok. Bak de ui, de paprika en de maïs al omscheppend 2 min. Voeg de Chinese kool en de paksoi toe en bak nog 2 min. Voeg de roerbaksaus toe en verwarm de groenten nog 1 min. Voeg de peper en citroensap naar smaak toe.
Serveer de gebakken sliptong met de groenten.
Gebakken sliptong met tjap tjoy is een recept van
Jumbo
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Schol met tjap tjoy »
Pittige vissoep »
Tjap tjoy met kip en kastanjechampignons »
Tjap tjoy »
Gebakken appel en appelchips met ijs »
Gebakken rijst met ananas »
Gebakken taco's met sardines »
Gebakken schol met druivendressing »