Fruitige stoofpeertjes

4
60 min-
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng de limonadesiroop, de wijn en het water met de kaneelstokjes aan de kook. Schil intussen de peren.
  • 2 Zet de peren in het stoofvocht. Ze moeten net bedekt zijn; voeg indien nodig extra wijn of water toe. Breng aan de kook.
  • 3 Draai het vuur laag. Stoof de peren in minimaal 45 min. gaar, tot de punt van een scherp mes makkelijk door het vruchtvlees glijdt. Laat de peren in het vocht afkoelen en bewaar ze afgedekt in de koelkast (1-2 dagen).
  • 4 Verwarm de peren desgewenst in het kookvocht. Neem ze uit de pan, houd ze warm in aluminiumfolie en laat het stoofvocht tot siroopdikte inkoken. Leg de peren in een schaal en schenk er een beetje siroop over voor een prachtige glans. een prachtige glans.

Fruitige stoofpeertjes is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met schnitzelreepjes en kaassaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept
Peer met amandelschaafsel
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Stoofperen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept

Scones met citroenroomkaas & smoothie
15 min
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept