Friszure chutney van rabarber

4
70 min-
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng in een grote pan de rabarber, de ui, de appel, de gember,de rozijnen, de suiker, de azijn, de kruidnagels, het anijszaad, de cayennepeper, het kaneelstokje en zout en peper naar smaak al roerend aan de kook.
  • 2 Kook het mengsel op middelhoog vuur onder regelmatig roeren in ca. 15 min. gaar. Wees voorzichtig met roeren, het kan af en toe wat opspatten. Laat het op zacht vuur ca. 15 min. inkoken tot een samenhangende moes ontstaat.
  • 3 Neem de pan van het vuur, verwijder het kaneelstokje en de kruidnagels en roer de moes nogmaals goed door. Vul de goed schoongemaakte potjes tot aan de rand met de chutney en sluit ze direct af met de deksel. Zet de potjes 10 min. omgekeerd weg.
  • 4 Tot je de chutney gebruikt, kun je de potjes het best op een koele, donkere plaats bewaren.

Friszure chutney van rabarber is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Makreelfilet en rabarberchutney
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse rabarber ijscake met maanzaadjes
400 min- Nagerecht
Bekijk recept
Rabarbertaart met dadels
95 min
Bekijk recept

Garnalencocktail
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Rode bieten en appel met pruimenjus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Goedgevulde oliebollen
30 min Gebak
Bekijk recept
Gegrilde zalm met friszure citrussalsa
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept