Frisse aardbei-frambozentaart

4
55 min-
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor tot 160 °C. Klop met een garde de eidooiers met de kristalsuiker glad. Spatel gelijkmatig de bloem, het aardappelzetmeel en het bakpoeder erdoor. Rasp de gele schil van de citroen erboven en spatel eveneens erdoor.
  • 2 Klop in een schone kom met de mixer of in de keukenmachine de eiwitten met een snuf zout tot stijve pieken. Spatel de eiwitten door het dooiermengsel. Schep het beslag in de taartvorm.
  • 3 Bak de cake in de voorverwarmde oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Controleer met een prikker of deze er droog uit komt, dan is de cake gaar. Laat de cake op een rooster goed afkoelen.
  • 4 Klop met de mixer of in de keukenmachine de boter met de poedersuiker en de vanillesuiker luchtig. Snijd de taart horizontaal doormidden. Strijk een dunne laag botercrème op een van de snijvlakken. Verdeel de helft van de jam erover en dek af met de andere plak. Bestrijk de taart rondom en aan de bovenkant met de rest van de botercrème. Verdun de rest van de aardbeienjam met het water en bestrijk de bovenkant ermee, laat de jam lekker langs de zijkant lopen. Verdeel er de frambozen over.

Frisse aardbei-frambozentaart is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Chocolade-frambozentaart
2 uur-
Bekijk recept
Frambozentaart
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Frambozentaart met H ttenk se
180 min Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisu-frambozentaart
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept

Frisse garnalencocktail met avocado
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Toro (pikante vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse haring-bietensalade met appel
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept