Fricandeau in bladerdeeg met frambozensaus

4
60 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit in een grote koekenpan de vloeibare margarine. Bak de ui in ca. 5 min. op laag vuur glazig, strooi de tijm erover. Voeg de paddenstoelen toe en bak het mengsel al omscheppend ca. 2 min. op hoog vuur. Laat het daarna ca. 5 min. op laag vuur garen. Breng op smaak met zout en peper en laat het afkoelen.
  • 2 Bestrooi de fricandeau met zout en peper naar smaak. Verhit in de braadpan de resterende vloeibare margarine en bak de fricandeau in ca. 10 min. rondom bruin. Neem het vlees uit de pan.
  • 3 Verwarm de frambozen met de suiker in het achtergebleven bakvet, roer hierbij de aanbaksels los. Wrijf de frambozen met het vocht door een zeef. Breng de frambozenpuree op smaak met zout en peper.
  • 4 Verwarm de oven voor tot 200 °C. Bestrooi het aanrecht met de bloem. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze met de deegroller uit tot een lap van ca. 20 bij 20 cm. Leg het deeg op de met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het paddenstoelenmengsel over het deeg, laat hierbij ca. 2 cm van de randen rondom vrij. Bestrijk de randen met water. Leg de fricandeau in het midden van het deeg, vouw het bladerdeeg er omheen en plak de randen dicht. Bestrijk het deeg met het ei.
  • 5 Braad het bladerdeegpakket in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar. Neem het uit de oven en laat het ca. 10 min. rusten. Snijd het bladerdeeg en het vlees met een scherp, natgemaakt mes in mooie plakken. Serveer met de frambozensaus.

Fricandeau in bladerdeeg met frambozensaus is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaas met frambozensaus
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Chocolademousse met frambozensaus
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Griesmeelpudding met frambozensaus
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Truffelgnocchi met haricots verts, ei en fricandeau
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsfricandeau met romige paprikasaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle vitello tonnato
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept