Forel met sinaasappelboter

4
40 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng de boter met sinaasappelschil, de knoflook en een snufje zout en peper. Schep dit op het midden van een stuk huishoudfolie en vorm de boter tot een staaf (ø ca. 5 cm). Wikkel de folie rond de boter en leg tot gebruik in de koelkast.
  • 2 Verwarm de oven voor tot 180 °C. Snijd de vis aan beide kanten in. Meng het citroensap met de olijfolie en zout naar smaak. Bestrijk de vissen ermee.
  • 3 Bind met keukentouw 2 takjes rozemarijn aan beide zijden van elke vis. Verhit een grillpan op matig vuur en gril de vissen ca. 3 min. op elke zijde. Leg ze op een bakplaat en gaar ze nog ca. 10 min. in de oven.
  • 4 Verwijder het keukentouw en rozemarijn en serveer de vis met de in plakjes gesneden sinaasappelboter.

Forel met sinaasappelboter is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Olijf-sinaasappelboter
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Scheermesjes op de barbecue met pittige sinaasappelkruidenboter
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Dorade met sinaasappelboter
60 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Entrecote met salie-sinaasappelboter
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Forel met kruidenvulling
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forel met spek in pakketje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forel met riesling
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte forelpuree met dragondressing en asperges
20 min Voorgerecht
Bekijk recept