Filodeegtompouces met spinazie en rozijnen

4
40 min-
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor tot 175 °C. Laat het filodeeg ontdooien en houd het onder een vochtige theedoek soepel en zacht.
  • 2 Verhit de olie in een wok. Fruit de ui ca. 2 min. op een halfhoog vuur. Voeg de rozijnen en het kaneelpoeder toe en fruit ca. 1 min. mee. Schep de spinazie erdoor en laat in ca. 3 min. slinken. Giet de spinazie over in een vergiet en laat hem goed uitlekken. Doe de spinazie in een kom en roer de helft van de jam erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Bestrijk een vel filodeeg dun met vloeibare margarine en leg de plak op een bakplaat. Leg er een tweede plak op en bestrijk weer met vloeibare margarine. Ga zo door totdat de helft van de plakken op elkaar liggen en zijn bestreken. Maak op dezelfde manier een tweede stapel op het aanrecht.
  • 4 Verdeel het spinaziemengsel over het filodeeg op de bakplaat. Dek af met het ander stapeltje filodeeg. Snijd het met een scherp natgemaakt mes in 8 gelijke stukken. Bak in het midden van oven in ca. 25 min. bruin en gaar. Bestrijk de bovenkant met de rest van de jam en serveer ze warm.

Filodeegtompouces met spinazie en rozijnen is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodekool met rozijnen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Appel, kaneel en rozijn
15 min Snack
Bekijk recept
Kruidkoek met rozijnen
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Filodeegtompouces met spinazie en rozijnen 8 tompouces
30 min-
Bekijk recept