Eendenborstfilet met friszoete appeltjes

4
30 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de knolselderij in 15 min. gaar. Snijd de vetlaag van de eendenborstfilets tot op het vlees kruiselings in. Wrijf de vleeskant in met de piment, zout en peper.
  • 2 Bak in een hapjespan de eendenborstfilet op de vetkant op matig vuur in 5 min. knapperig bruin. Keer om en bak de andere kant nog 2 min. Kook de spruiten in 10 min. beetgaar.
  • 3 Neem het vlees uit de pan en laat in aluminiumfolie 5 min. rusten. Giet het vet op 2 el na uit de pan. Schep de appeltjes door het bakvet in de pan. Voeg de azijn, de stroop en de oregano toe en stoof 4 min. Voeg de bosui toe.
  • 4 Giet de knolselderij af en pureer met de staafmixer. Roer de crème fraîche en zout en peper naar smaak door de puree. Snijd het vlees in dunne plakjes.
  • 5 Verdeel de knolselderijpuree met de eendenborst en appeltjes over 4 borden. Serveer met de spruiten en de Affligem dubbel.

Eendenborstfilet met friszoete appeltjes is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Kalkoenfilet met salie-appeltjes
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Varkensfilet met hele appeltjes en knoflook
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoenblokjes met appel en puree - speciaal voor kids
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geurige appeltjes met kaneel uit de oven
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gebakken eendenborstfilet
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tamme eendenborst met frisse rode biet-carpaccio
30 min-
Bekijk recept
Eendenborstrolletjes met cassisconfituur
25 min Voorgerecht
Bekijk recept