De perfecte gehaktbal

4
30 min-
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng het gehakt met het ei, de fijngemalen beschuit, de nootmuskaat, de peterselie en zout en peper naar smaak. Verdeel het gehakt in vier gelijke delen en vorm er met vochtige handen vier mooie ballen van.
  • 2 Smelt in een braadpan de boter. Bak de gehaktballen in matig vuur in 3-4 min. rondom bruin aan. Draai het vuur laag. Voeg een scheutje water toe en braad de gehaktballen met de deksel schuin op de pan in 20 min. gaar.
  • 3 Neem de gehaktballen uit de pan en houd ze warm onder een deksel of aluminiumfolie. Schenk het water in de pan en roer de aanbaksels met een spatel los. Laat de jus tot de gewenste dikte inkoken. Leg de gehaktballen op een schaal en schenk er de jus over.

De perfecte gehaktbal is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Puntpaprika met aubergine
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bifteki met feta
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rode bieten en appel met pruimenjus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbal met jus
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Lente-eclair
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Manoffee
1 uur-
Bekijk recept