Crème brûlée

4
180 min-
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor tot 170 °C. Snijd het vanillestokje in de lengte open en verwijder met een theelepeltje de zaadjes (het merg) uit het stokje. Verwarm in een steelpan het vanillestokje en het merg met de suiker, de melk, en de room gedurende 15 min. op laag vuur. Verwijder het vanillestokje.
  • 2 Schenk de hete melk al kloppend langzaam bij de dooiers. Schenk het mengsel in de ovenschaaltjes tot een centimeter onder de rand. Plaats de schaaltjes naast elkaar in een bakblik of ruime ovenschaal. Schenk genoeg heet water in het bakblik of ovenschaal tot de schaaltjes voor ¾ in het water staan. Plaats de schaal in een voorverwarmde oven.
  • 3 Gaar de crème brûlées in 35 - 45 min. Ze zijn gaar als het dooiermengsel stevig is. Laat de crème brûlées goed afkoelen.
  • 4 Bedek de crème brûlées vlak voor het serveren met een dun laagje rietsuiker. Dit gaat makkelijk door een flinke hoeveelheid suiker over de crème brûlée te strooien en dan het schaaltje scheef te houden zodat het teveel aan suiker er afvalt.
  • 5 Brand de suiker goudbruin met een gasbrander of speciale crème brûlée brander. Serveer direct. Een goede crème brûlée heeft een koude pudding en een nog warme krokante laag suiker.

Crème brûlée is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker


BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oriëntaalse wrap
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse carpacciowrap met tomatensalade
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept