Churros met chocoladedip

4
30 min-
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng het water met de suiker, de boter en een snufje zout aan de kook. Laat de suiker en de boter smelten. Neem de pan van het vuur. Voeg de bloem en de kaneel in 1 keer toe en roer met een houten lepel tot een stevig, glad en dik beslag. Laat het beslag 4 min. afkoelen. Roer 1 voor 1 de eieren erdoor.
  • 2 Verhit in een hoge pan de olie om te frituren, maar pas op dat de olie niet te heet wordt (dan worden de churros snel bruin, maar zijn ze vanbinnen niet gaar). Verwarm ondertussen in een steelpan de slagroom met de chocolade.
  • 3 Roer tot een gladde saus en voeg naar wens nog een beetje kaneel toe. Houd warm op laag vuur.
  • 4 Schep het beslag in een spuitzak. Spuit van het beslag boven de hete olie repen van 8-10 cm in de olie en bak ze in ca. 4 min. goudbruin en gaar. Bak er niet teveel tegelijk, ze hebben ruimte nodig in de pan. Laat de churros uitlekken op een bord met keukenpapier.
  • 5 Bestrooi de churros met de poedersuiker en serveer ze in een glas met de chocoladedip ernaast.

Churros met chocoladedip is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Chocoladedip met aardbeien
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Churros (gefrituurde deeg-stengels) met chocoladedip
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pindakoekjes Met Chocoladedip
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Smeuige Weense Spritsen
45 min Nagerecht
Bekijk recept

Churros (gefrituurde deegstengels)
50 min
Bekijk recept
Kaneelchurros met watermeloencoulis
30 min-
Bekijk recept
Spaanse churros met kaneel
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Baskische Appeltaart
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept