Breekbrood met kruiden en knoflook

4
150 min-
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng de knoflook met de kruiden en de olijfolie. Doe de bloem in een grote kom. Roer het zout door de bloem en voeg in een kuiltje de gist toe. Voeg langs de rand de kruidenolie en 270 ml koud water toe. Meng het mengsel met je vingers door elkaar terwijl je nog 50 ml water toevoegt. Het deeg moet heel zacht zijn. Sprenkel wat olijfolie op je werkblad en leg het deeg erop. Kneed het deeg minstens 5 tot 10 min.
  • 2 Leg het deeg in de ingevette plastic kom. Dek het af met een theedoek en laat 1 uur rijzen op een warme tochtvrije plek. Het deeg moet in volume verdubbelen.
  • 3 Verwarm de oven voor tot 210 °C. Sprenkel wat olijfolie op het werkblad en leg het gerezen deeg erop. Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken. Vorm met je handen kleine bolletjes. Leg ze naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met het zeezout. Laat het deeg nogmaals 30 min. afgedekt rijzen.
  • 4 Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak het brood in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Haal het brood uit de oven en laat het op een rooster afkoelen.

Breekbrood met kruiden en knoflook is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met kaas-garnalensaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Spinaziedip met brood
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Borrelplank
30 min-
Bekijk recept
Salade met peer en rucola
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Trek-Scheur- Breekbrood
45 min Bijgerecht
Bekijk recept