Brabantse mini-worstenbroodjes

4
85 min-
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kneed in de keukenmachine of met de mixer de broodmix met de melk tot een soepel deeg. Laat het deeg afgedekt met vershoudfolie ca. 15 min. rijzen.
  • 2 Meng ondertussen het gehakt met 2 van de eieren, de nootmuskaat en zout en peper naar smaak. Vorm er met vochtige handen 12 lange, dunne worstjes (ca. 12 cm) van.
  • 3 Verdeel het deeg in twee stukken en rol elk stuk deeg uit tot een lap van ca. 24 x 36 cm.
  • 4 Snijd de deeglappen elk in 6 lapjes van ca. 12 x 12 cm. Leg op elk lapje een worstje en rol het deeg erom.
  • 5 Vouw de zijkanten een beetje naar binnen om het worstje heen. Leg het worstenbroodje met de naad naar beneden op de bakplaat. Laat de broodjes afgedekt ca. 30 min. rijzen.
  • 6 Verwarm de oven voor tot 200 °C. Klop het laatste ei los. Bestrijk de worstenbroodjes dun met het ei en bak ze in de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

Brabantse mini-worstenbroodjes is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Brabantse worstenbroodjes
15 min Snack
Bekijk recept
Roggeworstenbroodjes
30 min
Bekijk recept
Worstenbroodje met spinazie
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Worstenbroodjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Brabantse worstenbroodjes
15 min Snack
Bekijk recept
Kip met witloof op Brabantse wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoemp op z’n Brabants
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Goed gevulde box - voor de grote trek
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept