Biefstuk met kwartelei, haricots verts en spek

4
25 min-
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor tot 220 °C. Verdeel de aardappelkroketjes over de bakplaat. Verwijder de folie van de schaal haricots verts en zet deze bij de kroketjes op de bakplaat. Schuif de bakplaat in de oven. Bak de kroketjes en harticots verts ca. 15 min., tot de kroketjes goudbruin zijn. Dek de haricots verts eventueel af met aluminiumfolie als het spek te donker kleurt.
  • 2 Bestrooi intussen de biefstukken met zout en peper. Verhit in een koekenpan de boter en de helft van de olie. Bak de biefstukken in 2-3 min. per kant bruin en vanbinnen rose? of naar wens gaar. Houd het vlees continu in beweging. Leg het vlees op een warm bord, dek af met aluminiumfolie en laat 5 min. rusten.
  • 3 Verhit de andere helft van de olijfolie in de koekenpan. Breek de kwarteleitjes boven de pan en bak er in 2 min. een spiegeleitje van, of bak tot het eiwit net is gestold.
  • 4 Leg de biefstukken op borden. Leg de kwarteleitjes op het vlees. Leg de haricots verts erbij en serveer met de aardappelkroketjes.

Biefstuk met kwartelei, haricots verts en spek is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cupcakes met spek en bieslook
1u5 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Forel met spek in pakketje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met cashewnoten in oestersaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
broodjes biefstuk uit Portugal
Bekijk recept
Geroerbakte biefstuk met bimi en noedels
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept