BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
3
sterren op basis van
19
stem(men)
person
4
timer
45 min-
restaurant
Hoofdgerecht
link
Jumbo
print
Ingrediƫnten
4 grote zoete aardappelen
4 BBQ speklappen
2 el olie
100 g zachte blauwe kaas
125 g crème fraîche
10 g verse dragon
1 el honing
1 snufje zout
1 snufje peper
1 barbecue
Bereiding
Verwarm de barbecue voor.
Leg de zoete aardappelen op de barbecue en rooster ze in ca. 30 min. gaar. Keer ze regelmatig. Het is niet erg als ze zwart worden. Je eet de schil niet op.
Bestrijk de speklappen met de olie en leg ze na 15 min. bij de aardappelen op de barbecue. Rooster ze in 15 min. gaar en krokant. Keer ze regelmatig.
Roer de blauwe kaas los en meng met de crème fraîche, de dragon en de honing. Voeg een beetje zout en peper naar smaak toe.
Snijd de zoete aardappelen doormidden en verdeel ze over de borden. Serveer ze met de speklappen en de blauwekaasdip. Garneer met dragonblaadjes.
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel is een recept van
Jumbo
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree »
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade »
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten »
Gepofte aardappel met weekendtoppings »
Salade met warme geitenkaas »
Quesadillas van de BBQ »
BBQ aardappelspies »
Kipkluif met chimichurri »