Aubergine met tomaten en mozzarella
5
sterren op basis van
1
stem(men)
person
4
timer
30 min-
restaurant
Bijgerecht
link
Jumbo
print
Ingrediƫnten
5 el kruidenolie
2 tenen knoflook
1 el gedroogde oregano
400 g tomatenblokjes
1 snufje zout
1 snufje peper
2 aubergines
2 bollen mozzarella
75 g rucola
1 rol keukenpapier
1 barbecuekwast
1 barbecue
Bereiding
Steek de barbecue aan.
Verhit de kruidenolie in een steelpan en fruit de knoflook aan. Voeg de oregano toe. Roer de tomatenblokjes erdoor, breng de saus aan de kook en laat de saus ca. 15 min. op laag vuur koken. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de aubergines in de lengte in 4 dikke plakken. Bestrooi met zout en laat ze ca. 10 min. liggen. Dep de aubergines droog met keukenpapier en bestrijk ze met een barbecuekwast aan beide kanten van de kruidenolie.
Leg de aubergineplakken op het heetste gedeelte van de barbecue. Gril aan beide kanten in ca. 8 min. lichtbruin en gaar.
Leg de aubergineplakken op een grote schaal. Schep de tomatensaus eroverheen. Scheur de mozzarella erboven. Schep de rucola om met de resterende kruidenolie en verdeel over de schaal.
Aubergine met tomaten en mozzarella is een recept van
Jumbo
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Pizza quattro gusti »
Pasta met kip uit de oven »
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden) »
Rucolasalade met tonijn, artisjok en mozzarella »
Griekse pastei »
Couscous met gehaktsaus en witte kaas »
Puntpaprika met aubergine »
Gegrilde aubergine »