Salade met gegrilde perzik en frambozendressing

4
20 min-
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit de grillpan. Bestrijk het snijvlak van de perziken dun met olijfolie. Gril de perziken op het snijvlak 4 min., of tot ze los komen van de grillpan. Rooster intussen de pompoenpitten in een droge koekenpan en strooi ze op een bord. Draai de perziken een kwartslag en gril nog 4 min.
  • 2 Neem de perziken uit de grillpan en snijd elke helft in 4 partjes (pas op, kan heet zijn). Pureer met de staafmixer de frambozen met de resterende olijfolie, de balsamicocrŠme en het water. Breng de dressing op smaak met zout en peper.
  • 3 Verdeel de perzikpartjes over de bodem van het bewaarbakje. Schep de dressing over de perziken en bestrooi met de pompoenpitten. Verdeel er de slamelange en de basilicumblaadjes over (zodat deze niet kneuzen door de perziken en de dressing) en sluit het bakje. Bewaar en vervoer de salade gekoeld.

Salade met gegrilde perzik en frambozendressing is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

frisse eikenbladsalade met gerookte kip
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige rodekool
45 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Mediterrane zomersalade met frambozendressing
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wrap met gorgonzola
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept