Caprese-salade met gegrilde nectarine

4
20 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit.
  • 2 Snijd de nectarines met een scherp mes overlangs doormidden. Draai de helften in tegengestelde richting voorzichtig van elkaar los en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in partjes.
  • 3 Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de partjes 3 min. tot er mooie grillstrepen ontstaan. Keer halverwege.
  • 4 Laat ondertussen de mozzarella uitlekken in een vergiet. Snijd de blaadjes van het basilicum in dunne reepjes en meng samen met het citroenrasp door de mozzarellabolletjes.
  • 5 Halveer de tomaten en schep om met peper en eventueel zout. Klop de olie en het citroensap tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • 6 Meng de dressing door de rucola en verdeel over een kom. Leg de nectarine, mozzarella en tomaat per soort naast elkaar op de rucola en strooi de pijnboompitten erover.

Caprese-salade met gegrilde nectarine is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Nectarinesmoothie
10 min Snack
Bekijk recept
Zomersalade met Hollandse geitenkaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vlaflip anders
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Nectarinepakketjes
10 min Nagerecht
Bekijk recept

Pasta alla Caprese
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paprika-tomaat-salsa
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Zuppa tricolore
30 min-
Bekijk recept
Snelle ravioli caprese
10 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept