Regenboogsalade

4
30 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Steek de barbecue aan. Snijd de ui in dunne halve ringen. Doe samen met de azijn, de suiker, peper en eventueel zout in een kommetje. Schenk over de ui zo veel kokend water bij dat de ui net onderstaat. Roer door en laat staan tot gebruik.
  • 2 Breng een ruime pan water aan de kook. Doe de maiskolven in de pan, kook 10 min. en giet af. Gril de maiskolven op de barbecue in ca. 6 min. rondom goudbruin. Neem van het rooster en laat 10 min. afkoelen.
  • 3 Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de paprika’s in stukjes van 1 cm. Houd elke kleur paprika apart.
  • 4 Meng de tabasco, chilisaus, mayonaise en het water tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • 5 Zet 1 maiskolf rechtop in een ruime schaal met opstaande rand. Snijd met een scherp mes de maïskorrels van boven naar beneden los van de kolf. Herhaal met de andere maiskolf.
  • 6 Verdeel de mais, paprika en rodekool op kleurvolgorde van licht naar donker naast elkaar op een grote platte schaal. Laat de ui uitlekken en verdeel erover. Hak de amandelen grof. Bestrooi de salade met de amandelen en rozijnen. Besprenkel met wat dressing en serveer de rest van de dressing er apart bij.

Regenboogsalade is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Geraspte regenboogsalade met sesam-fetabeignets
Bekijk recept

Geraspte regenboogsalade met sesam-fetabeignets
Bekijk recept