Worst-linzenschotel
4
sterren op basis van
2
stem(men)
person
4
timer
25 min
restaurant
Hoofdgerecht
link
Albert Heijn
print
Ingrediënten
½ struik bleekselderij
4 tenen knoflook
800 g linzen (blik à 400 g)
5 el olijfolie
1 kg hutspotgroenten
1 el gerookte-paprikapoeder zoet
1 el venkelzaad
390 g pastasaus basis kappertjes en oregano (pakje à 390 g)
270 g Catalaanse worstjes
50 g waterkers
Bereiding
Snijd de bleekselderij in boogjes. Snijd de knoflook fijn. Laat de linzen uitlekken in een vergiet en spoel onder koud stromend water.
Verhit 2 el olie in een hapjespan of grote pan met dikke bodem. Bak de bleekselderij, knoflook en hutspotgroenten met de paprikapoeder en het venkelzaad 5 min. op hoog vuur.
Meng de linzen en pastasaus erdoor en laat 15 min. op laag vuur zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen 2 el olie in een koekenpan en bak de worstjes in 10 min. rondom goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
Meng ondertussen de waterkers met de rest van de olie. Bewaar van één derde van de linzenschotel voor de volgende dag en serveer de rest samen met de worstjes en waterkers.
Worst-linzenschotel is een recept van
Albert Heijn
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Pittige gnocchi-linzenschotel met worst »
Linzenschotel met Catalaanse braadworstjes »
Linzensalade met spekjes »
Linzenschotel met ham »
Kip met chorizo en sinaasappel »
Braadworstschotel met erwten en munt »
Gepofte aardappel met weekendtoppings »
Mosselen in spicy tomatensaus »