Mexicaans stoofvlees met bonen

8
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 140 °C. Snijd de chorizo in stukjes en bak in de vuurvaste braadpan zonder olie of boter op laag vuur in 6 min. bruin. Roer regelmatig. Snijd ondertussen de ui in ringen. Voeg toe aan de chorizo en bak nog 10 min.
  • 2 Snijd ondertussen de riblappen in stukken van 2 x 2 cm en doe in een kom. Voeg de Al-Andalus, tabasco, oregano, bloem en het zout toe en schep om. Voeg toe aan de chorizo, zet het vuur middelhoog en bak 5 min. Voeg de tomatenblokjes toe, breng aan de kook en zet het vuur uit. Doe de deksel op de pan en zet in het midden van de oven. Laat ca. 4 uur stoven.
  • 3 Neem de pan uit de oven en trek met 2 vorken het vlees uit elkaar tot draadjes. Laat de bonen uitlekken en voeg toe aan het vlees. Warm op laag vuur nog 10 min. door. Bereid ondertussen de tacoschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer het stoofvlees met de taco’s.

Mexicaans stoofvlees met bonen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Zoutarme, gegrilde tijgergarnalen, salade met witte bonen
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Bruinebonensoep
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rode bonensmurrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)
1 uur-
Bekijk recept

Mexicaanse gehakttaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mexicaanse entrecote
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mexicaans gevulde courgette
Bekijk recept
Snelle tortilla's met gehakt en tacosaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept