Conchas (Mexicaanse broodjes)

20
45 min
Lunchgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de melk in een steelpan tot lauwwarm en neem van het vuur. Doe 25 g bloem, 25 g suiker en de gist in een kom. Roer de melk erdoor met een garde en laat het mengsel 15 min. staan op een warme plek.
  • 2 Doe 550 g bloem en een mespunt zout in een kom. Voeg de rest van de kristalsuiker samen met de gecondenseerde melk, 100 g boter, de eieren en het gistmengsel toe. Kneed tot een zacht, elastisch deeg. Vorm hier een bal van, doe terug in de kom en laat af gedekt met vershoudfolie 50 min. rijzen op een warme en tochtvrije plek.
  • 3 Doe de rest van de boter met de poedersuiker in een kom en mix met een handmixer in 5 min. tot een luchtig mengsel. Mix het bietensap en de rest van de bloem erdoor.
  • 4 Verwarm de oven voor op 180 °C. Kneed het gerezen deeg nogmaals door en vorm er 20 balletjes van. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en druk een beetje plat.
  • 5 Vorm ook van het gekleurde deeg 20 balletjes en rol deze plat met de deegroller. Leg op elk deegbolletje een plakje roze deeg. Kerf er met een mesje gebogen lijnen in. Bak de broodjes ca. 20 min. iets onder het midden van de oven. Laat voor serveren helemaal afkoelen op een rooster.

Conchas (Mexicaanse broodjes) is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Real American hamburger
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige broodtaartjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Caribische gazpacho met Pan Franses
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Kidsburger
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept