Monique van Loons geroosterde eendenborst op Vietnamese salade

4
15 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 170 °C. Snijd de vetkant van de eendenborstfilets kruislings in zodat een ruitpatroon ontstaat. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de filets op de vetkant 7 min. op middelhoog vuur. Draai om en bak nog 1 min. Leg met de vetkant naar boven in de ovenschaal en besprenkel met de honing. Rooster ca. 5 min. in de oven. Neem uit de oven en laat 5 min. op een bord onder aluminiumfolie rusten.
  • 2 Schil en rasp ondertussen de gember, pers de limoen uit en snijd de knoflook fijn. Verwijder de steelaanzet van de rode peper, halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Doe de gember, het limoensap, de knoflook, rode peper, olie, vissaus en suiker in het jam- of weckpotje. Sluit af en schud flink tot een dressing.
  • 3 Snijd de blaadjes munt fijn en meng met de witte kool, peen julienne en dressing. Verdeel de salade over een platte schaal en bestrooi met de pinda’s.
  • 4 Snijd de eend in plakjes en leg op de salade.

Monique van Loons geroosterde eendenborst op Vietnamese salade is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Monique van Loons zoete-aardappellatkes met auberginesalade
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Penne met courgette, portobello en kaas van Monique
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Monique van Loons pasta met geroosterde bloemkool en krokant broodkruim
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
TOSTI ALA MONIQUE
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept