Forel uit de oven met andijviestamppot

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de wortels met een dunschiller. Verwijder het loof grotendeels, maar laat 2 cm zitten. Halveer eventueel de dikkere exemplaren in de lengte. Kneus de ongepelde tenen knoflook met de snijkant van een mes.
  • 2 Doe de wortels met de knoflook in de ovenschaal en besprenkel met 2 el olie. Bak in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar.
  • 3 Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met zout in 20 min. gaar. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en snijd de vrucht in 4 dikke plakken (de kontjes worden niet gebruikt).
  • 4 Spoel de forellen schoon en dep droog met keukenpapier. Dep ook de buikholten droog. Verdeel de plakjes citroen en dragon over de holten.
  • 5 Neem na 10 min. de wortels uit de oven en schep om. Leg de forel erbij, besprenkel met de rest van de olie, breng op smaak met peper en zout en zet terug in de oven.
  • 6 Voeg de laatste minuut de andijvie toe aan de kokende aardappelen. Giet af en laat goed uitlekken. Voeg de boter en het citroenrasp toe en stamp met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • 7 Neem de forel en wortels uit de oven. Fileer de vis en verwijder het vel. Scheur de filet in stukjes en verdeel over de stamppot. Garneer met de plakjes citroen. Serveer met de wortels.

Forel uit de oven met andijviestamppot is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Franse andijviestamppot met rookworst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse andijviestamppot
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Midden-Oosterse andijviestamppot
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete andijviestamppot met ananas
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Forel met kruidenvulling
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forel met spek in pakketje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forel met riesling
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte forelpuree met dragondressing en asperges
20 min Voorgerecht
Bekijk recept