Spaghetti met spinazieballetjes

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de knoflook fijn. Verhit wat olie in een hapjespan en voeg de knoflook toe en de spinazie in delen. Doe in een zeef en druk met de achterkant van een pollepel het vocht eruit. Snijd de spinazie fijn en druk opnieuw met de achterkant van een pollepel zo veel mogelijk vocht eruit. Verkruimel ondertussen de beschuiten en rasp de Parmezaanse kaas.
  • 2 Meng de beschuit en twee derde van de Parmezaanse kaas met de spinazie, rozemarijn en het ei in een kom tot een samenhangend geheel. Breng op smaak met peper en eventueel zout en draai er met vochtige handen balletjes van. Houd 6 balletjes per persoon aan. Verdeel de spinazieballetjes en tomaten over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 1 el olie en bak in het midden van de oven in ca. 10 min. goudbruin en gaar.
  • 3 Snijd ondertussen het steeltje van de rode peper, halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in halve ringetjes. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar vang wat kookvocht op. Meng de pasta met de rode peper en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïg te maken.
  • 4 Verdeel de spaghetti over de borden. Verdeel de spinazieballetjes en tomaten erover en garneer met de rest van de Parmezaanse kaas.

Spaghetti met spinazieballetjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazieballetjes met Parmezaan
30 min Snack
Bekijk recept
Spinazieballetjes
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met walnotenpesto
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept