Mara Grimms sabich (pitasandwich met aubergine en ei)

4
40 min
Lunchgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de mango en snijd het vruchtvlees eerst van de pit en daarna in kleine blokjes. Snijd de knoflook fijn en doe met de mango, komijn en chiliflakes in een steelpan. Verwarm 10 min. tot de mango zacht is. Breng op smaak met zout. Snijd de koriander fijn en roer erdoor. Laat afkoelen tot gebruik.
  • 2 Snijd ondertussen de aubergines in plakken van 2½ cm. Bestrooi met zout en laat 30 min. staan. Dep droog met keukenpapier. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken en pel ze. Verhit de zonnebloemolie in een pan en bak de aubergine in delen in 8 min. bruin. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 3 Verwarm ondertussen de oven voor op 180 ºC. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de komkommers in blokjes. Snijd de peterselie fijn en voeg samen met de komkommer toe aan de tomaat. Breng de salade op smaak met het sap van de citroen, de olijfolie, peper en eventueel zout. Bak de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ze open en bestrijk elke pita aan de binnenkant met 1 el tahina. Vul elk broodje met aubergine, nog een beetje tahina, partjes ei en de mangosaus. Serveer met de salade.

Mara Grimms sabich (pitasandwich met aubergine en ei) is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolrijst met groente, gele curry en ei
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroerbakte aardappelschijfjes met champignons en ei
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zachtgekookt ei met soldaatje
10 min
Bekijk recept

Mara Grimm shakshuka (tomatenstoof met ei & venkel)
35 min
Bekijk recept
Mara Grimms virgin bloody Mary (alcoholvrije groentecocktail)
5 min
Bekijk recept
Masai mara
Bekijk recept