Mara Grimm shakshuka (tomatenstoof met ei & venkel)
0
sterren op basis van
0
stem(men)
person
4
timer
35 min
restaurant
Ontbijt
link
Albert Heijn
print
Ingrediƫnten
1 ui
2 tenen knoflook
2 venkelknollen
3 el olijfolie
1 rode peper
400 g tomatenblokjes (blik)
1 el venkelzaad
4 eieren
10 g koriander
½ tl chiliflakes
1 petit beurre brood (AH Liefde & Passie)
Bereiding
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de onderkant van de venkel en een stukje van de bovenkant en halveer. Verwijder de kern. Snijd in reepjes. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de venkel toe en bak nog 7 min. op laag vuur.
Snijd ondertussen de rode peper in ringetjes. Voeg samen met de tomatenblokjes, het venkelzaad, peper en eventueel zout toe aan de groenten en laat nog 15 min. stoven. Maak per persoon een kuiltje in het groentemengsel en breek boven elk kuiltje een ei. Dek de pan af met een deksel of aluminiumfolie en bak ca. 4 min. tot de eieren gestold zijn. Snijd ondertussen de koriander grof. Strooi samen met de chiliflakes over de shakshuka. Serveer in de pan met het brood erbij.
Mara Grimm shakshuka (tomatenstoof met ei & venkel) is een recept van
Albert Heijn
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Venkelstamppot met groenteschnitzel »
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot »
Mosselsalade met dragon-moussaise »
Gestoofde venkel met spekjes »
Mara Grimms virgin bloody Mary (alcoholvrije groentecocktail) »
Mara Grimms sabich (pitasandwich met aubergine en ei) »
Masai mara »