Konijnenrug met primeurs, kervelsaus

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen en de jonge uien. Braad de konijnenruggen op hoog vuur aan in warme boter: ze moeten mooi goudbruin zijn langs alle zijden.
  • 2 Breng op smaak met zout en peper, leg het deksel op de pan en laat 25 minuten verder braden op matig vuur.
  • 3 Draai de konijnenruggen verschillende keren om en voeg indien nodig een bodempje warm water toe.
  • 4 Stoom de groenten of kook ze in zout water: ze moeten lichtjes vast blijven. Laat ze uitlekken en fruit ze 5 minuten in de braadpan in warme boter, zodat ze een mooi vet jasje krijgen. Bestrooi ze met zout en peper.
  • 5 Maak de saus klaar: warm de room op in een braadpannetje en voeg de kervel, het citroensap, zout en peper toe. Let op: de bereiding mag niet koken. Neem van het vuur en voeg er, terwijl u blijft kloppen, de eierdooiers aan toe.
  • 6 Zet opnieuw 1 tot 2 minuten op het vuur, tot de saus is ingedikt, en voeg tot slot boter toe.
  • 7 Schik de konijnenrugstukken op een voorverwarmde dienschotel. Omring met de groenten, garneer met kervelblaadjes en dien de saus apart op.

Konijnenrug met primeurs, kervelsaus is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde zalmfilet met kervelsaus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Meg's Eendenborstfilet Met Rode Portsaus
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gebakken Mosselen Met Kervelsaus.
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gebakken Mosselen Met Kervelsaus
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Rodewijn-wildfondue met linzen
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebraden konijn met een puree van pastinaak en pruimencompote
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnenrug met mosterdsaus
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofpot van konijn
35 min Voorgerecht
Bekijk recept