Kabeljauwstaart met groene peper en komijn

0 sterren op basis van 0 stem(men)

person 4 timer 20 min restaurant Hoofdgerecht link Delhaize print

Ingrediƫnten

Bereiding

  1. Giet de vleesfond, de witte wijn en 10 cl water in een kookpan.
  2. Voeg hier 1 koffielepel komijnkorrels, zout en peper aan toe. Breng het geheel aan de kook en leg er de kabeljauwstaart in.
  3. Plaats het deksel op de pot en laat 10 tot 12 min koken (afhankelijk van de dikte van de vis) op een zacht vuurtje.
  4. Haal het deksel eraf en leg het stuk vis in de oven op matige temperatuur.
  5. Giet het kookvocht door een zeef en opnieuw in de kookpot.
  6. Breng opnieuw aan de kook en laat met ongeveer de helft indikken.
  7. Voeg de room eraan toe, meng alles en laat opnieuw de helft indikken.
  8. Verwijder het vel van de kabeljauwstaart volledig en snij de vis in 4 gelijke porties.
  9. Wanneer de saus voldoende ingedikt is, kan ze nog extra op smaak worden gebracht met de groene peper en de mosterd. 1
  10. Giet de hete saus over de vismoten en laat 5 min sudderen op zacht vuur. 1
  11. Versier met komijnkorrels en dien heet op met gestoomde aardappeltjes.
Kabeljauwstaart met groene peper en komijn is een recept van Delhaize

Receptenzoeker