Fazant met ’Pas de Bleu’-kaas en peren

4
35 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bereiding
1. Ontbeen een fazant, hak de beenderen in kleinere stukken en bak die bruin in een pan.

2. Doe hetzelfde met de boutjes en 400 g fijngesneden groenten (wortelen, uien en selder).

3. Doe alles in een pot en breng aan de kook met een fles rode wijn,

0.5 l wildfond en een kruidenbosje.

4. Laat 45 minuten koken, zeef en ontvet.

5. Bak 4 geschilde en in partjes gesneden peren in de pan, bak daarna ook de fazantenfilets.

6. Hou beide warm.

7. Verwijder het bakvet en blus de pan met 5 dl kookvocht.

8. Laat dat tot 1/3 inkoken en voeg 1 dl room en 100 g blauwe schimmelkaas (zoals 'Pas de Bleu') bij.

9. Laat nog even doorkoken en zeef. Schik alles op een warm bord en serveer met kroketjes.

Fazant met ’Pas de Bleu’-kaas en peren is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept

Wrap met seizoenswild, veenbessen en little gem sla
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fazant met zuurkool
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildterrine van konijn en fazant
1uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Fazant in cider met salie, bacon en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept