Zeeduivel met peper

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de wortelen en de uien in blokjes.
  • 2 Plet de peperbolletjes.
  • 3 Doe de wortelblokjes en de fijngehakte ui in een grote pan en fruit ze in hete olie.
  • 4 Voeg peterselie, tijm en laurier toe en vervolgens de witte peperbolletjes, de azijn en 1 dl witte wijn.
  • 5 Laat de saus voor 1/3 inkoken op hoog vuur.
  • 6 Giet hierover de vleesfond en laat 10 minuten stoven op laag vuur.
  • 7 Giet de saus door een zeef en doe ze in een steelpan.
  • 8 Voeg de rest van de witte wijn toe en breng het geheel aan de kook.
  • 9 Schep regelmatig het schuim van de saus en laat ze 10 tot 12 minuten inkoken tot er niet meer dan 4 dl vocht overblijft. 1
  • 0 Voeg de verse room toe en de bolletjes groene en roze peper. 1
  • 1 Meng en houd warm. 1
  • 2 Bak de moten zeeduivel 4 minuten aan elke kant goudbruin in hete boter. 1
  • 3 Kruid met peper en zout. 1
  • 4 Leg de moten zeeduivel op voorverwarmde, aparte borden en overgiet ze met warme saus.

Zeeduivel met peper is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van tomaten, komkommer en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Garnalencocktail met rode peper en komkommer
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Toro (pikante vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosterdvisschotel
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Visblokjes met kerrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kokosduivel met tropische salsa en passiesaus
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Visblokjes met vijfkruidenpoeder
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vis in salade op z’n Andaloesisch
35 min Voorgerecht
Bekijk recept