Zeeduivel met oestermousse en tomaten met tartaar van algen

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de gelatine gedurende 5 min. zacht worden in koud water.
  • 2 Open de oesters en zet opzij gedurende 5 min.
  • 3 Verwijder het vlees en fi lter het vrijgekomen water boven een steelpan.
  • 4 Laat opwarmen en laat de tussen de vingers uitgewrongen gelatine erin smelten.
  • 5 Doe het oestervlees en het vrijgekomen vocht in een blender samen met limoensap, cayennepeper, 1 KL olie, zout en peper.
  • 6 Mix gedurende 3 min. op volle kracht tot de massa mooi schuimt.
  • 7 Hou 2 EL opzij voor de versiering.
  • 8 Verdeel de rest over de glazen. Plaats gedurende 1 u. in de koelkast.
  • 9 Laat de stukken zeeduivel in een braadpan op een hoog vuur dichtschroeien. 1
  • 0 Bak ze verder goudbruin in wat olie en kruid met peper en zout. Overgiet met de wodka en flambeer. 1
  • 1 Blus het vocht met de wijn en daarna met de visfumet. 1
  • 2 Bedek en laat 20 min. sudderen op een zacht vuur. 1
  • 3 Snijd het hoedje van de tomaten, hol ze uit en vul ze met de tartaar van algen. 1
  • 4 Schik elk stuk zeeduivel op een warm bord, overgiet het met 1 EL saus. 1
  • 5 Omring met de gevulde tomaten, een beetje oestermousse en serveer met een glas spuma.

Zeeduivel met oestermousse en tomaten met tartaar van algen is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken skrei met mousseline van algen en linguini
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kokkels met algenboter op bloemkoolcrème
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tartaar van rundvlees gesneden met het mes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse couscous met kalkoen en chutney
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Visblokjes met kerrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kokosduivel met tropische salsa en passiesaus
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Visblokjes met vijfkruidenpoeder
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vis in salade op z’n Andaloesisch
35 min Voorgerecht
Bekijk recept