Zeeduivel op Provençaalse wijze

0 sterren op basis van 0 stem(men)

person 4 timer 35 min restaurant Hoofdgerecht link Delhaize print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op stand 7 (210°C).
  2. Snij de wortelen, de courgettes en de citroen in schijfjes.
  3. Bestrijk een ovenschotel met olie.
  4. Schik de rondjes courgette en wortel in de schotel, en verdeel hierover de gesnipperde lookteentjes en de Provençaalse kruiden.
  5. Leg de zeeduivelstaart op dit groentebed en besprenkel het geheel met de roséwijn.
  6. Breng op smaak met zout en peper en leg de schijfjes citroen en de takjes tijm op de vis.
  7. Bedek de schotel met een dubbele laag aluminiumfolie en laat 20 minuten braden in de warme oven.
  8. Verwijder de aluminiumfolie en laat nog 10 minuten braden op 180°C.
  9. Leg de zeeduivel op een dienschotel, schik de groentegarnituur eromheen en houd warm. 1
  10. Filter de braadjus en giet hem in een klein pannetje. 1
  11. Breng aan de kook, neem vervolgens van het vuur en voeg de olijfolie en de dille toe. 1
  12. Breng zo nodig verder op smaak. Dien de saus apart op.
Zeeduivel op Provençaalse wijze is een recept van Delhaize

Receptenzoeker