Lamsragout met pompoen

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de saffraandraadjes weken in dubbel zoveel water als het volume rijst.
  • 2 Snij de bovenkant van de pompoen en hol hem uit.
  • 3 Verwijder de draden en de zaden en snij het vruchtvlees in stukken.
  • 4 Verhit de olie in een flinke pan en bak er de stukjes vlees in aan.
  • 5 Doe er de uien bij en laat ze in een vijftal minuten kleuren.
  • 6 Giet er 1 liter water bij, doe er de suiker bij en laat 45 minuten zachtjes stoven.
  • 7 Verkruimel de bouillonblokjes boven de pan.
  • 8 Doe de rijst, de rozijnen en in ringen gesneden prei erbij.
  • 9 Overgiet met het saffraanwater, kruid met peper en zout, breng verder op smaak met kaneel en nootmuskaat. 1
  • 0 Laat de ragout nog een kwartier stoven. Voeg er de stukjes pompoen en de geroosterde amandelsnippers aan toe en laat nog 10 minuten stoven. 1
  • 1 Serveer de ragout in de holle pompoen.

Lamsragout met pompoen is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ravioli met pompoen en salieboter
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildwestrijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Lamsragout met zoete aardappelen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsragout met artisjokken
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hünkar Begendi: lamsragout met auberginepuree
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle lamsragout
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept