Eendenborst met cider

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd kruisvormige inkepingen in het vel van de eend.
  • 2 Bruin de uien en spekblokjes in 30 g boter. Houd ze apart.
  • 3 Bak de eendenborsten in dezelfde pan, 8 minuten aan elke zijde. Begin met de velkant.
  • 4 Haal ze uit de pan en pak ze in aluminiumfolie in. Gooi het braadvet weg.
  • 5 Bak nu de in fijne plakjes gesneden champignons in de pan, gedurende 5 minuten op een matig vuurtje.
  • 6 Voeg er de uien, spekblokjes, look, zout, peper en cider aan toe en zet het deksel half op de pan. Laat 20 minuten op een zacht vuurtje sudderen.
  • 7 Haal de eendenborsten uit de folie en snijd ze in repen. Warm ze vlug op in de saus, leg ze vervolgens op verwarmde borden met de groentemengeling.
  • 8 Klop de rest van de boter onder de saus en sprenkel over de bereiding. Serveer zeer warm.

Eendenborst met cider is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Varkensfilet met hele appeltjes en knoflook
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spiesjes van witte pens en gedroogde pruimen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fazant in cider met salie, bacon en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Taart met konijn en pancetta
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Velouté van champignons uit de Gascogne streek
35 min
Bekijk recept
Gembereend met shii-take
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept