Griesmeeltaart met honing en limoen

4
35 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op stand 6 (180° C). Beboter een taartvorm met antiaanbaklaag. Vermeng het griesmeel met de bakpoeder. Breek de eieren boven een grote kom. Voeg er de suikers (griessuiker en vanillesuiker) aan toe en vermeng tot een homogene massa.
  • 2 Voeg onder voortdurend roeren met een houten lepel een fijne straal olie toe en daarna het griesmeel. Roer stevig door tot het deeg vrij vloeibaar is. Giet het in de vorm en laat 20 à 25 min. in een warme oven bakken.
  • 3 Spoel de limoenen en droog ze af. Haal er met een dunschiller de schil af en snij deze daarna met een scherp mes in fi jne draden. Pers het vruchtvlees uit.
  • 4 Giet in een pan met dikke bodem 12,5 cl water met de honing, het limoensap en de limoenschil. Breng zachtjes aan de kook en laat 5 min. inkoken terwijl het mengsel lichtjes voortsuddert, tot de massa een ietwat siroopachtige substantie aanneemt.
  • 5 Haal na de baktijd de vorm uit de oven. Prik met een brochettespies gelijkmatig in het deeg en overgiet verschillende keren met de warme siroop. Laat minstens 2 u. rusten op kamertemperatuur zodat de taart mooi doordrenkt raakt met de siroop.

Griesmeeltaart met honing en limoen is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geglaceerde worteltjes
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Cappucino van rode vruchten met gemberroom
15 min- Nagerecht
Bekijk recept

Hollandse polenta met een krokant kaaslaagje
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
OMA'S DESSERT
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept