Meloen in badje van geparfumeerde wijn

4
35 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil het stuk watermeloen.
  • 2 Snij de meloenen in twee. Verwijder de pitten. Haal met een speciaal lepeltje bolletjes uit het vruchtvlees van de meloen en watermeloen.
  • 3 Leg ze in een slakom, dek deze af met plasticfolie en zet in de koelkast.
  • 4 Verwijder de rest van het meloenvlees waarbij u erop let de schil niet te doorboren en de bodem van de meloenschalen mooi vlak te maken. Zet de schalen in de diepvriezer.
  • 5 Snij de muntblaadjes heel fijn. Hak de tijm grof. Breng de wijn met de honing en de kruiden aan de kook. Laat nog 15 minuten zachtjes doorkoken.
  • 6 Giet door een fijne puntzeef, laat volledig afkoelen en zet in de koelkast tot op het moment van opdienen.
  • 7 Verdeel de bolletjes meloen en watermeloen in de ijsgekoelde schalen, giet er de geparfumeerde wijn bij en versier met muntblaadjes. Dien heel koel op.

Meloen in badje van geparfumeerde wijn is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

broodjes biefstuk uit Portugal
Bekijk recept
Aardbeiensorbetijs met wijn
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met paddestoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scholpakketje met paddenstoelen schol scholfilet sjalotje paddenstoelen kruidenboter stokbrood witte wijn
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tropische kip salade
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomerse vruchtensoep
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Watermeloen met kaas en munt
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Meloenvla met gember
10 min Nagerecht
Bekijk recept