Muntsorbet

4
35 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Scheid het eiwit van de dooiers. Hak de muntblaadjes.
  • 2 Los de suiker op in 40 cl water. Breng dit mengsel aan de kook en laat gedurende 5 minuten op middelhoog vuur doorkoken tot de bereiding siroopachtig is.
  • 3 Voeg de gehakte muntblaadjes toe en laat gedurende 30 minuten trekken. Doe de bereiding door een puntzeef en giet ze vervolgens in een slakom.
  • 4 Voeg daarbij het met een vork tot schuim geklopt eiwit, de muntalcohol en de muntsiroop. Meng zorgvuldig en laat in de ijsbereider opstijven.

Muntsorbet is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Carpaccio van ananas met limoen- en muntsorbet
Nagerecht
Bekijk recept
Frisse citroen-muntsorbet
10 min- Nagerecht
Bekijk recept
Guave-Muntsorbet.
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Rozensorbet
Langer dan 1 uur - Nagerecht
Bekijk recept

Carpaccio van ananas met limoen- en muntsorbet
Nagerecht
Bekijk recept
Frisse citroen-muntsorbet
10 min- Nagerecht
Bekijk recept
Guave-Muntsorbet.
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Rozensorbet
Langer dan 1 uur - Nagerecht
Bekijk recept