Rijstpap op z’n Venetiaans

4
35 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de rozijnen in de Marsala weken.
  • 2 Giet de melk in een stoofpot met dikke bodem, samen met de room, het gespleten en geschraapte vanillestokje, de kaneel, de nootmuskaat, het zout en de fijngeraspte sinaasappelschil (alles of een deel, naar eigen smaak). Breng aan de kook, giet er de rijst in, meng, zet een deksel op de pot en laat 40 min. op heel zacht vuur sudderen, roer af en toe.
  • 3 Neem de pan van het vuur, voeg de suiker en de uitgelekte rozijnen toe. Meng, dek af en laat, af en toe roerend, afkoelen. Wees gerust: het teveel aan melk wordt tijdens het afkoelen geabsorbeerd.
  • 4 Serveer lauw of koud, bestrooid met wat cacaopoeder.

Rijstpap op z’n Venetiaans is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Venetiaans gebak
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Sint-jakobsschelpen uit de oven op z’n Venetiaans
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Farfalle op z’n Venetiaans
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoenossobuco
0-10 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kheer
Nagerecht
Bekijk recept
Rijstpap op grootmoeders wijze, abrikozencompote met rozemarijn en limoen en pralineschilfers
Nagerecht
Bekijk recept
Rijstpap met sojamelk en kruidensiroop
Nagerecht
Bekijk recept
Rijstpap op Portugese wijze (Arroz doce)
Nagerecht
Bekijk recept