Rijsttaart

4
35 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng de melk met de room aan de kook. Voeg daarbij de kaneel, de helft van de suiker, de citroenschil, een mespuntje zout en roer om.
  • 2 Giet daarin de rijst, zet het vuur lager en laat 45 min. licht pruttelend doorkoken: de melk moet volledig opgeslorpt zijn.
  • 3 Scheid de dooiers van het eiwit. Verwerk de koude boter in klontjes en de eierdooiers in de nog warme rijst. Laat afkoelen.
  • 4 Klop het eiwit stijf met een mespuntje zout. Verwerk het in de rijst.
  • 5 Verwarm de oven voor op th.6 (180° C).
  • 6 Giet de bereiding in een ronde of savarinvorm en druk lichtjes aan. Zet 40 min. in een bain-marie in de oven. Laat afkoelen.
  • 7 Dompel de perziken even in kokend water, pel ze en snij het vlees in blokjes. Kook ze 5 min. op een matig vuur met de witte wijn en de rest van de suiker. Mix tot een fijne puree. Laat afkoelen.
  • 8 Plet de amarettinis. Ontvorm de rijsttaart op een schotel en giet de saus errond. Bestrooi dit alles met het poeder van de amarettinis en dien koel op.

Rijsttaart is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Rijsttaart
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Rijstpap op grootmoeders wijze, abrikozencompote met rozemarijn en limoen en pralineschilfers
Nagerecht
Bekijk recept
Pittige rijsttaart met krab
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Omgekeerde rijsttaart
30 min-
Bekijk recept

Rijsttaart
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Rijstpap op grootmoeders wijze, abrikozencompote met rozemarijn en limoen en pralineschilfers
Nagerecht
Bekijk recept
Pittige rijsttaart met krab
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Omgekeerde rijsttaart
30 min-
Bekijk recept