Scones

6
Ontbijt
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Giet de bloem en het zout in een slakom. Voeg de in kleine stukjes gesneden boter toe en meng snel met de vingers tot je een zanderige structuur verkrijgt. Voeg de suiker toe. Maak een kuiltje in het midden en giet er de 2 soorten melk in. Bewerk door de melk beetje bij beetje met de bloem te mengen: er zal een zacht en lichtjes kleverig deeg ontstaan.
  • 3 Leg het deeg op het met bloem bestrooid werkblad. Bestrooi nogmaals met bloem en bewerk snel door het deeg in vieren te plooien. Bewerk met de vingers tot ongeveer 1 cm dikte. Snij er een tiental ronde scones (6 cm diameter) uit met een steekvorm. Leg ze voldoende ver van elkaar op de met bakpapier bedekte ovenplaat en bak gedurende 10 à 12 minuten. Laat ze afkoelen op een rooster.
  • 4 Serveer lauw, met de room en de confituur.

Scones is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Scones met citroenroomkaas & smoothie
15 min
Bekijk recept
Scones met mascarpone en frambozen-sinaasappeljam
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Scones met olijven en kruidenroom
25 min Lunchgerecht
Bekijk recept

Scones met citroenroomkaas & smoothie
15 min
Bekijk recept
Scones met mascarpone en frambozen-sinaasappeljam
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Scones met olijven en kruidenroom
25 min Lunchgerecht
Bekijk recept