Aardbeien in een jasje van brickdeeg

4
20 min
Ontbijt
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was de aardbeien en verwijder zorgvuldig de kroontjes. Laat ze uitlekken en snij ze in kleine stukjes van ongeveer 1 cm zijde.
  • 2 Doe ze in een kom en voeg een eetlepel orgeadesiroop toe. Meng heel voorzichtig.
  • 3 Snij het brickvel in stroken van ongeveer 10 cm breed. Leg een van deze stroken op het werkblad. Leg een hoopje aardbeien op een uiteinde (ongeveer 2 eetlepels).
  • 4 Vouw het brickvel vervolgens in een driehoek door de achterkant naar de linker zijboord te brengen. Vouw vervolgens naar rechts en ga zo verder tot aan het einde van de strook. Doe hetzelfde met de rest van de aardbeien.
  • 5 Laat zo'n 10 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 200 °C tot het brickdeeg goudkleurig en krokant is. Dien lauw op met een muntblaadje voor de versiering.
  • 6 Vouw het brickvel vervolgens in een driehoek door de achterkant naar de linker zijboord te brengen. Vouw vervolgens naar rechts en ga zo verder tot aan het einde van de strook. Doe hetzelfde met de rest van de aardbeien. Strijk met een penseel een beetje olie op het deeg.

Aardbeien in een jasje van brickdeeg is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Vis met pesto en couscous in krokant jasje
Bekijk recept
Krokante sigaren met spinazie en feta
20 min Snack
Bekijk recept
Briouats met groenten
20 min Snack
Bekijk recept
Krokante groenten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Aardbeiendrankje
5 min
Bekijk recept
Huisgemaakte citroensorbet met aardbeien
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Kir royal met aardbeien (alcoholvrij)
10 min Snack
Bekijk recept