Sinaasappelmarmelade light

4
35 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwijder de schil van de onbehandelde sinaasappelen en snij die in fijne reepjes.
  • 2 Kook de reepjes 10 min. in water. Laat uitlekken.
  • 3 Pers de appelsienen en de citroen uit.
  • 4 Giet het sap in een pan samen met de schilreepjes en de suiker.
  • 5 Laat 12 u. (een nacht) weken op een koele plaats.
  • 6 Breng aan de kook en laat 30 min. sudderen op een zacht vuur.
  • 7 Laat de gelatine 10 min. weken in een grote kom met koud water.
  • 8 Haal de pan na de kooktijd van het vuur en voeg de zachte, uitgeknepen gelatine toe aan de bereiding.
  • 9 Doe er daarna ook de kaneel bij. 1
  • 0 Roer goed en giet in potten die je voordien met kokend water hebt omgespoeld en afgedroogd. 1
  • 1 Sluit de potten en laat afkoelen. 1
  • 2 Na opening in de koelkast bewaren.

Sinaasappelmarmelade light is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Mango-frambozenjelly's
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Scones met citroenroomkaas & smoothie
15 min
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knolselderijsoep met paddestoelen
30 min Voorgerecht
Bekijk recept

Kwarktaart met rozijnen en sinaasappel
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Canard à l'orange
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peer met vanillesaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Taart met peren en gekonfijt fruit
35 min
Bekijk recept