Confituur van rode pompelmoezen

4
35 min
Ontbijt
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rasp sliertjes van de schil van 2 pompelmoezen met een zesteschiller.
  • 2 Doe ze in een confituurpan of een roestvrij stalen kookpot met dikke bodem.
  • 3 Schil al de pompelmoezen tot op het vruchtvlees, snij de partjes tussen de vliezen uit en snij de partjes in stukken (verwijder alle witte, bittere deeltjes).
  • 4 Je hebt 1 kg netto nodig, eventueel kan je aanvullen met een deel van het vrijgekomen sap.
  • 5 Voeg het sap van de citroen en de suiker toe, meng goed, dek af en laat 2 uur trekken.
  • 6 Verwarm en roer regelmatig om.
  • 7 Reken 25 min. kooktijd vanaf het moment dat de massa borrelt, zelfs wanneer je roert.
  • 8 Blijf regelmatig roeren en verwijder het schuim indien nodig.
  • 9 Schep de warme confituur in vooraf in heet water gespoelde potten. 1
  • 0 Sluit de potten en laat omgekeerd volledig afkoelen.

Confituur van rode pompelmoezen is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Taart met rode pompelmoezen
Nagerecht
Bekijk recept
Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Schol met pompelmoesboter
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde pompelmoezen
10 min Voorgerecht
Bekijk recept

Amandelschuim, tutti frutti
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Confituur van ananas met limoen
35 min
Bekijk recept
Eendenborstrolletjes met cassisconfituur
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hammetje met veenbessen, puree en cognacsaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept