Krokante sesamkoekjes

32
35 min
Snack
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bereid het deeg door de zachte boter, de suiker, het amandelaroma, het zout en het ei langzaam en goed te mengen met de klopper. Meng er geleidelijk aan de bloem onder met een soepele spatel tot je een glad deeg bekomt.
  • 2 Leg het deeg op bakpapier, maak er een worst van en rol het op in het papier. Laat 3 u. in de koelkast rusten.
  • 3 Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  • 4 Doe de sesamzaadjes in een bord. Snij de deegworst in plakjes van 5 mm, wentel ze achtereenvolgens aan beide kanten in de sesamzaadjes en leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat, maar laat voldoende ruimte tussen.
  • 5 Bak de koekjes lichtbruin in ongeveer 10 min., wacht 5 min. en laat ze dan afkoelen op een taartrooster.
  • 6 Serveer aan het einde van de maaltijd met sorbet en een exotische fruitsla.
  • 7 Tip Bewaar de resterende koekjes in een metalen doos.

Krokante sesamkoekjes is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Sesamkoekjes
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Sesamkoekjes
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Sesamkoekjes
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Sesamkoekjes
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Filokaneelkoekjes met kwark
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Crème brûlée
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Muesli-ijstorentjes
20 min Nagerecht
Bekijk recept