Bento: Rijstrolletjes

4
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de rijst in een kom en zet onder met koud water. Spoel goed en zet nogmaals onder met koud water. Maak cirkelvormige bewegingen met je handen zodat al het zetmeel loskomt. Giet af, spoel na en herhaal nog 3 keer, totdat het water helder is en al het zetmeel weggespoeld is. Doe de rijst daarna in een kom, zet nog een keer onder met zuiver water en laat 10 minuten weken. Giet af, doe in een kookpot en voeg dezelfde hoeveelheid water toe, zo’n 3 dl. Zet het deksel erop, breng aan de kook en laat 3 minuten doorkoken. Draai het vuur lager en laat nog een kwartiertje verder pruttelen. Zet het vuur af en laat nog 10 minuten rusten. Verdeel de rijst over een grote schaal en laat even rusten.
  • 2 Zet een pannetje op het vuur met de rijstazijn, de suiker en het zout. Eens het zout en de suiker opgelost zijn, haal je het pannetje van het vuur en giet je de saus over de gekookte rijst. Meng voorzichtig met een houten lepel. Laat in enkele minuten afkoelen tot kamertemperatuur, en dek af met een vochtige handdoek tot je hem serveert.
  • 3 Neem een nori-vel en vorm er een hoorntje mee. Bestrijk de boordjes van het vel met water, zodat je ze kunt vastplakken. Vul het zeewierhoorntje met de rijst en serveer bij de bento.

Bento: Rijstrolletjes is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Rijstrolletjes met zalm
45 min Voorgerecht
Bekijk recept
Internationaal:Rijstrolletjes
20-30 min -
Bekijk recept
Pikant Gevulde Rijstrolletjes
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Rijstrolletjes met chilidip
20 min
Bekijk recept

Bento: Japanse omelet - Amagoyaki
Bijgerecht
Bekijk recept
Bento: Kippenbrochettes teriyaki
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bento: Koolsalade met daikon en wortel
Bijgerecht
Bekijk recept
Bento box voor de kleintjes
42 min Hoofdgerecht
Bekijk recept