Libanese taboulé

4
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de bulgur in een slakom. Giet er langzaam het lichtgezouten kokend water op. Laat rusten.
  • 2 Hak ondertussen de bladpeterselie en de munt, snipper de uien fijn. Ontpit en snij de tomaten in blokjes. Pers de citroenen uit, je hebt 12 cl sap nodig (voor 4 personen).
  • 3 Giet de olijfolie op de bulgur, roer de korrels los met een vork, voeg dan de rest van de ingrediënten toe. Meng en breng op smaak met peper en zout.
  • 4 Dek af en zet minstens 2 uur in de koelkast.
  • 5 Serveer koel bij geroosterde vlees- of visgerechten, als buffet- of mezzegerecht.

Libanese taboulé is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Taboulé van de kapitein
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Taboulé van quinoa met garnalen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Taboulé met gegrilde kip
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskoteletjes met verse munt en geparfumeerde taboulé
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Toum (Libanese knoflooksaus)
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Libanese tabouleh
20 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Broodjes met tonijn op Libanese wijze
10 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Hamburger met Libanese smaken
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept